- Bemutatkozás
5400 lakosú település Budapest határában. A község neve a dió szó származéka, de valószínű, hogy az itteni birtokkal rendelkező Diód nemzetségtől ered. Egyike a legrégebben lakott településeinknek.
A Tétényi-fennsík mészköves koszorúja és homokdombok ölelik körül. Már az őskorban éltek e tájon emberek. A település különleges értékei a Szidónia-hegy nyugati felén található bronzkorból származó kaptárkövek (sziklába vájt kaptár alakú fülkék).
III. Béla király jegyzője, Anonymus a honfoglalás kapcsán megemlíti a települést. A Szent Gellért legenda szerint 1046-ban már templomos helység volt. Árpád-házi királyok trónviszályában is feltűnik.
A község a török időkben elpusztult. Benépesítésére szerbek és németek érkeztek a XVIII. században. A település címerében is szereplő barokk stílusú Szent Gellért-kápolnát 1771-ben építették, a szájhagyomány szerint azon a helyen, ahol a vértanú püspök utoljára misézett.
A központban álló római katolikus templomot 1896-ban szentelték fel. A templom előtti téren áll Nepomuki SzentJános és Szent Flórián barokk szobra.

1995-ben, a magyar rádiózás kezdetének 70. évfordulóján nyílt meg a Rádió és Televízió Múzeum

Városunk
 

ECDL tanfolyamok
Start Oktatási Stúdió Kft. ECDL
Cégtudor
cegtudor.hu
Auchan - a sikermarket!
HyperLink
MAGYAR HÍRLAP
HyperLink
ECHO-FITNESS
HyperLink
HÍD TV
HyperLink
Fényreklám
HyperLink
Digi-Pro Kft.
HyperLink
REHAU ablakok
HyperLink
Leszokni a dohányzásról
HyperLink
Pátria TV
HyperLink
MEDICAL CENTER
HyperLink
Copyright (c) 2007. Cool Soft Kft. Minden jog fenntartva.